I.S.M. CANVAS

Speel het Hard 2.0

14 april
20:00

Hoera! Er komt een tweede editie van 'Speel het hard'

Vanaf 3 september 2018 begint een nieuwe editie van Speel het hard, de online zoektocht naar muzikaal talent. Amateurmuzikanten worden uitgedaagd om een jaar lang hun favoriete concerto in te studeren.
 

Via een grote online wedstrijd van Canvas maken ze kans om op 14 april 2019 samen met het gerenommeerde orkest Brussels Philharmonic op te treden in Muziekcentrum De Bijloke. Wie volgt er Hanne Dauwe en Thomas Vanderveken hun voetsporen?
 

Heb je zin om mee te doen?
Kies een concerto, studeer jezelf te pletter en maak korte filmpjes van je progressie. Die deel je op het online platform www.speelhethard.be en wie weet sta jij op 14 april 2019 in De Bijloke met Brussels Philharmonic!
 

Wat ging eraan vooraf?
Thomas Vanderveken maakte met 'Thomas speelt het hard' een reeks over klassieke muziek. Speciaal voor het programma leerde hij in een jaar tijd het pianoconcerto van Edvard Grieg. Zijn muzikale droom!
 

Ondertussen kregen in het kielzog van het programma ook amateurmuzikanten met de wedstrijd 'Speel het hard' de kans hun beste kunnen te tonen. Bijna 300 enthousiaste muzikanten gingen net als Thomas Vanderveken de uitdaging aan om gedurende een jaar een muziekstuk van hun eigen keuze in te studeren. Hiervan werden 10 finalisten geselecteerd en uiteindelijk was Hanne Dauwe de winnares.
 

Op 7 december 2017 voerde hij het concerto, samen met Brussels Philharmonic, uit in Muziekcentrum De Bijloke. Hanne Dauwe speelde het voorprogramma.
 

Meer info en inschrijven via www.speelhethard.be

Uitvoerders

Brussels Philharmonic
Laureaten DKO Speel het Hard

In samenwerking met