FILOSOFIEFESTIVAL

Nacht van de Vrijdenker

Met Steven Pinker, Philipp Blom en tal van andere filosofen, denkers en opiniemakers
za 10
november

Programma

Steven Pinker, Philipp Blom, Raymond Tallis, Alicja Gescinska, Peter-Paul Verbeek, Johan Braeckman, Katleen Gabriels, Ignaas Devisch, René Ten Bos, Julian Baggini, Susan Backmore, Jean Paul Van Bendegem, Caroline Pauwels, Jamila Channouf en nog veel meer.

Filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker brengt toonaangevende denkers uit binnen- en buitenland samen rond vragen die ertoe doen. Gerenommeerde filosofen, wetenschappers en opiniemakers gaan in op de belangrijkste uitdagingen en vraagstukken van onze tijd.
 

De Nacht brengt een wervelwind aan inzichten en ideeën die je geest stimuleren en nieuwe perspectieven openen, kortom: verdieping op het scherpst van de snee. Ontregelend en ontwarrend.

Hoe staan we ervoor bij het ingaan van het Antropoceen, het tijdperk waarin de gevolgen van menselijke activiteit zich overal doen gelden? Moeten we wanhopen of het pessimisme daarover counteren en blijven vertrouwen op Verlichting en vooruitgang? Wat is de toekomst van de mens, loert de robo sapiens om de hoek?
 

Heeft rationaliteit nog een toekomst in een irrationele wereld? Hoe leiden we ons leven in een steeds digitaler wordende omgeving? Hoe gaan we om met religie, identiteit, de macht van het algoritme, de roep om mensverbetering? Vragen waarvan je hoofd gaat duizelen. Onze sprekers laten er hun heldere denkkracht op los in een bomvol programma dat niemand onberoerd zal laten.
 

Verder: workshops, filocafé, signeersessies, afterparty.

Alle info en tickets op www.nachtvandevrijdenker.be

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten