Zomerbar #9

Baroktrio

Florian Heyerick, Ruth Van Killegem & Goedele Heidbuchel
vr 24
augustus
  • vr 24 aug
    20:00 - 22:00
    Tuin
    Pauze 00:00
    gratis

Programma

werk van Caccini, Frescobaldi, Purcell, Händel, Telemann en Bach

Driestemmige muziekstukken waren in de barok schering en inslag, al werden die door de band genomen door 4 uitvoerders gepresenteerd, met name 2 melodieinstrumenten en 2 voor de basso continuo.

Florian Heyerick pakt het tijdens deze zomerbar ietsje anders aan. Hij gaat de basso continuo op het klavecimbel te interpreteren, terwijl de melodieën worden voerzorgd door fluit en stem.

 

Florian Heyerick is reeds enkele decennia een van de meest veelzijdige musici in Vlaanderen. Zijn verdiensten als musicus (klavecimbel en fluit), researcher, organisator, studio-opnameleider, docent Oude Muziek en wat al niet zijn nauwelijks te schatten. Florians echtgenote Goedele Heidbuchel heeft pakken ervaring als sopraan. Als ensemblezangeres en soliste werkte ze samen met gerenommeerde ensebles als Ex Tempore, het solistenkwartet Dulce Lovanium, Huelgas Ensemble, Il Fondamento e, Collegium Vocale Gent. 

Ruth Van Killegem treedt zowel op als solist als in kamermuziekverband met ensembles als More maiorum, Il Gardellino en Il fondamento. Ze is ook lerares blokfluit aan de Muziekacademies van Aalter en Gent.

Uitvoerders

Ruth Van Killegem, blokfluit
Goedele Heidbuchel, sopraan
Florian Heyerick, klavecimbel

 

 

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten