Zomerbar # 1

Ben Sluijs Trio

Drie jazztalenten par excellence
vr 10
augustus
  • vr 10 aug
    20:00 - 22:00
    Tuin
    Pauze 00:00
    gratis

In België valt het jazztalent voor het rapen, maar ‘some animals are more equal than others’. Dat is het geval met Ben Sluijs. Hij opent de zomerbarconcerten met de in uiteenlopende bands actief zijnde bassist Lennart Heyndels en perussionist Marek Patman.

twee generatiegenoten en een jonge wolf

We kennen Ben Sluijs (altsax-fluit) van zijn werk als componist en uitvoerend muzikant via zijn kwartetten, het duo met Erik Vermeulen, zijn solo- en sideman-werk. Onvermoeibaar brengt hij nu al decennialang zijn muziek, opnames en concerten met zorgvuldig uitgezochte bezettingen en composities.

 

Hij komt naar Bijloke in trio met een jonge wolf op bas (Lennart Heyndels) en een generatiegenoot aan de drums (Marek Patman). Hendels maakt ook deel uit van het gloednieuwe Ben Sluijs quartet (met verder Dre Pallemaerts en Bram de Looze). Patman deelt al lang in trio- en kwartetformules met Ben het podium. Ze brengen eigen werk, standards en originals in een frisse moderne Jazz-stijl.

Uitvoerders

Ben Sluijs, sax, fluit

Lennard Heyndels, contrabas

Marek Patman, drums

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten