Ragini Trio feat. Bojan Z & Sawani Mudgal

Hedendaagse jazz & Indische ragga
wo 13
maart

Programma

Na het concert volgt een jamsessie door studenten van het conservatorium in het Café.

Jazzmuzikanten hebben altijd al over de muurtjes geloerd. Vreemdgaan zit er eigenlijk van nature in. Afrika, de Balkan, het Hoge Noorden; regelmatig duiken ze op bij artiesten die het nog een beetje verder gaan zoeken dan bij de Amerikaanse jazz en de eigen volkstradities.

Nathan Daems keerde met Black Flower ook al de Ethiojazz binnenstebuiten

abo/reeks:
Jazz

Het Oosten is ook al lang geen onbekend gebied meer. In eigen land is vooral Nathan Daems een onverzadigbare expert van het zich eigen maken van exotische genres. Met Black Flower keert hij de ethio-jazz binnenstebuiten, met Ragini trio verkent hij, samen met bassist Marco Bardoscia en drummer Lander Gyselinck, de Indische muziek.

 

Dit trio bewees met zijn debuutalbum en een reeks concerten uit het juiste hout gesneden te zijn. Op vraag van STORM! en BRAND! werkten ze eind 2017 een nieuwe creatie uit, waarbij het aftasten van de grenzen van hedendaagse jazz en Indische raga gebeurt in het gezelschap van twee opvallende gasten.

 

De eerste is de Frans-Servische toppianist Bojan Z (Henri Texier, Michel Portal,...), een absolute pionier in het versmelten van jazz met Balkanmuziek. Daarnaast is er ook de jonge Indische zangeres Sawani Mudgal, die als kind de traditionele muziek met de paplepel meekreeg en die in haar eigen werk vertaalt naar een hedendaagse context. Na een intensieve repetitie -en opnameperiode blikte dit kleurrijke vijftal een nieuwe plaat in, die in maart 2019 verschijnt op het label W.E.R.F. Records.

Uitvoerders

Nathan Daems, fluit, sax
Marco Bardoscia, contrabas
Lander Gyselinck, drums
Bojan Z, piano
Sawani Mudgal, zang
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten