Double Bill

Jakob Bro Trio // MOS Ensemble

Bay Of Rainbows - ECM CD Release
wo 6
februari

Een Kraakhuis-double bill met subtiele luisterjazz: een veelbelovend en origineel septet van eigen bodem gevolgd door een internationaal toptrio van ervaren rotten (met Joey Baron op drums!). Wat kan een rechtgeaarde liefhebber zich nog meer wensen?

een zevenkoppige band me twee stemmen en twee houtblazers

abo/reeks:
Jazz

Jakob Bro Trio

De Deense gitarist Jakob Bro is naast voormalig lid van Paul Motian & The Electric Bebop Band en huidig lid van Tomasz Stanko’s Dark Eyes Quintet ook nog eens oprichter van een eigen trio. Thomas Morgan is als sinds jaar en dag Bro’s muzikale metgezel en meesterdrummer Joey Baron kennen we maar al te goed van zijn geweldige, subtiele drumspel.

Na de release van het album Balladeering in 2009 brak Jakob Bro internationaal door als componist en bandleider. Ondertussen staan er al heel wat platen op zijn palmares en het laatste, ‘Bay of Rainbows’ die in oktober ‘18 verschijnt komt het trio nu bij ons voorstellen.

 

Mòs ensemble

Deze zevenkoppige band is het geesteskind van jonge Gentse bassist Kobe Boon en bestaat uit twee stemmen en twee houtblazers, ondersteund door een ritmesectie. Nu en dan versmelten de stemmen met de blazers en klinken ze bijna als een koor, maar evengoed treden ze afwisselend op de voorgrond. Ze maken gebruik van teksten die op verschillende manieren in de muziek worden verwerkt tot een een afwisselend gecomponeerd en geïmproviseerd geheel met etherische én energieke passages.

Uitvoerders

Jakob Bro Trio

Jakob Bro, gitaar

Thomas Morgan, contrabas

Joey Baron, drums

 

Mòs ensemble

Astrid Creve & Marta del Grandi, zang en teksten

Benjamin Hermans & Ambroos De Schepper, blaasinstrumenten

Artan Buleshkaj, gitaar

Kobe Boon, contrabas en composities

Simon Raman, drums

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten