i.s.m. Gent Jazz

Joshua Redman // Ben Sluijs Quartet

Still Dreaming
wo 20
februari

Programma

Joshua Redman
Still Dreaming

Ben Sluijs Quartet

17 jaar geleden sloeg Gent Jazz voor het eerst zijn tent op de Bijlokesite. In die tijd groeide het festival uit tot eentje van wereldformaat, waar de grootste jazzkleppers op het podium stonden. Tijd dus dat we de handen in elkaar slaan voor een eerste gezamenlijke concert, met niemand minder dan Joshua Redman!

 

Hij stond op het podium met B.B. King, Herbie Hancock, Dianne Reeves en Quincy Jones

 
abo/reeks:
Jazz

Nadat hij in 1991 afstudeerde aan Harvard kreeg Joshua Redman de kans om zijn studies verder te zetten aan Yale University. Hij besloot er evenwel de brui aan te geven en zijn levenspad verder te bewandelen met een saxofoon in de hand. Redman start zijn carrière begin jaren ’90 in de band van drummer Elvin Jones. In de jaren die volgden stond hij op het podium met groten zoals B.B. King, Herbie Hancock, Dianne Reeves en Quincy Jones.

 

Doorheen zijn carrière is Redman zijn principes trouw gebleven: de jazz in alle richtingen doorkruisen, met evenveel vanzelfsprekendheid als toewijding, daarbij onverstoorbaar zichzelf blijvend. Van de kwartetten met uiteenlopende figuren als Charlie Haden, Pat Metheny en Brad Mehldau, tot de sax/bas/drums trioformule die Sonny Rollins ooit ijkte. Met zijn eigen kwartet (pianist Brad Mehldau, bassist Christian McBride en drummer Brian Blade) zette hij een succesverhaal in gang.

 

En nu interpreteert zijn Still Dreaming kwartet (trompettist Ron Miles, bassist Scott Colley en drummer Brian Blade) het historische “Old and New Dreams” kwartet uit de jaren zeventig en tachtig, waarin ook zijn vader Dewey Redman saxofoon speelde. Still Dreaming bracht volgens velen het beste concert op Jazz Middelheim 2018!

 

Het Ben Sluijs Quartet opent de avond, een perfecte gelegenheid om Belgisch jazztalent extra in de verf te zetten. Dit concert is een eerste gooi naar wat een mooie traditie van samenwerking kan worden... Dit liefdesliedje is nog lang niet uitgezongen!

 

Download de programmatoelichting
 


In samenwerking met 
 


 

 

 
If everyone liked what I did, i'd probably wouldn't be playing anything of depth
Joshua Redman

Uitvoerders

Joshua Redman 'Still Dreaming'
Joshua Redman (saxofoon)
Ron Miles (trompet)
Scott Colley (bas)
Brian Blade (drums)


Ben Sluijs Quartet
Ben Sluijs (altsax, fluit)
Bram De Looze (piano)
Lennart Heyndels (contrabas)
Dré Pallemaerts (drums)