i.s.m. Gent Jazz

Joshua Redman // Ben Sluijs Quartet

Still Dreaming
wo 20
februari

17 jaar geleden sloeg Gent Jazz voor het eerst zijn tent op de Bijlokesite. In die tijd groeide het festival uit tot eentje van wereldformaat waar de grootste jazzkleppers op het podium stonden. Tijd dus dat we de handen in elkaar sloegen voor een eerste gezamenlijke concert met niemand minder dan Joshua Redman!

Hij stond op het podium met B.B. King, Herbie Hancock, Dianne Reeves en Quincy Jones

abo/reeks:
Jazz

Het Ben Sluijs Quartet opent, de perfecte gelegenheid om Belgisch jazztalent extra in de verf te zetten. Dit gezamenlijk concert is een eerste gooi naar wat een mooie traditie kan worden. Dit liefdesliedje is nog lang niet uitgezongen!

 

Hij stond op het podium met de groten zoals B.B. King, Herbie Hancock, Dianne Reeves en Quincy Jones. Helemaal uit Californië komt deze saxofoonkeizer nu ook ons ontroeren. Nadat hij in 1991 afstudeerde aan Harvard kreeg Joshua Redman de kans om zijn studies verder te zetten aan Yale University. Een kans die je niet elke dag voorgeschoteld krijgt. Redman besloot er evenwel de brui aan te geven en zijn levenspad te bewandelen met een saxofoon in de hand.

 

Doorheen zijn bijna vijfentwintigjarige carrière is Redman zijn principes trouw gebleven: de jazz in alle richtingen doorkruisen, in alle contexten met evenveel vanzelfsprekendheid als toewijding, daarbij onverstoorbaar zichzelf blijvend. Van de kwartetten met uiteenlopende figuren als Pat Metheny en Brad Mehldau, tot de sax/bas/drums trioformule die Sonny Rollins ooit ijkte. Met zijn eigen kwartet (pianist Brad Mehldau, bassist Christian McBride en drummer Brian Blade) zet hij een succesverhaal in gang. Op Jazz Middelheim interpreteert hij met zijn Still Dreaming kwartet het historische “Old and New Dreams” kwartet uit de jaren zeventig en tachtig.

 

Het Ben Sluijs Quartet opent, de perfecte gelegenheid om Belgisch jazztalent extra in de verf te zetten. Een eerste gooi naar wat een mooie traditie kan worden. Dit liefdesliedje is nog lang niet uitgezongen!
 


In samenwerking met 
 


 

 

If everyone liked what I did, i'd probably wouldn't be playing anything of depth
Joshua Redman

Uitvoerders

Joshua Redman

Joshua Redman (saxofoon)
Ron Miles (trompet)
Kendall Kay (bas)
Brian Blade (drums)

 

Ben Sluijs Quartet

Ben Sluijs (altsax, fluit)
Bram De Looze (piano)
Lennart Heyndels (contrabas)
Dré Pallemaerts (drums)

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten