Double Bill

Julian Lage Trio & Laura Perrudin

De nieuwe generatie aan zet
wo 24
oktober

De generatie van o.m. Marc Ribot en Nels Cline ging soms zo ver in zijn experimenteerdrift dat het leek alsof er voor de latere generaties nog weinig toe te voegen viel. Julian Lage bewijst het tegendeel.

Hij is begenadigd met een fabuleuze techniek en een encyclopedische kennis van de traditie, maar ook met een virtuoze veelzijdigheid waarbij hij zich in zijn sas voelt binnen de meest uiteenlopende werelden. Het is de ultieme jazzgedachte: vanuit heden knikken naar het verleden en werken naar de toekomst.

 

De Franse harpiste/zangeres Laura Perrudin kreeg de jazz binnen met de paplepel en klassieke muziek via haar studies. Verdere invloeden zoals elektronica, traditionele muziek en hiphop volstonden nog altijd niet. Met een batterij effecten, loops en allerhande bewerkingen vormt ze haar instrument om tot iets radicaal nieuw. De harp wordt een geluidengenerator, een drumstel en een orkest in één. Horen is geloven.

Uitvoerders

Julian Lage Trio

Julian Lage, gitaar

Jorge Roeder, contrabas

Kenny Wollesen, drums

 

Laura Perrudin, zang & harp & elektronica & effecten

Bekijk onze thema's

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten