1e - 4e Lager onderwijs

BIG BANG festival voor scholen

Avontuurlijk kindermuziekfestival
vr 26
oktober
  • vr 26 okt
    11:00 - 17:00
    Reserveren via educatie@debijloke.be
    Concertzaal
    Reserveren via email

Programma

 

 

Voor de tweede keer is BIG BANG Festival te gast in De Bijloke. Het is geen festival om stil te zitten en te luisteren hoe anderen spelen, maar dat aanzet om zelf dingen te ontdekken en te doen.

 

 

 

Big Bang verrast met mobiele bands, ontroert met intieme concertjes, daagt uit met interactieve installaties en pakt uit met feestelijke projecten. Voor de gelegenheid wordt De Bijloke omgebouwd tot een labyrint van oude en nieuwe klanken, geïmproviseerd of gecomponeerd, op maat van een jong publiek. Bekijk hier de foto's van Big Bang 2017.
 

Organisator Zonzo Compagnie verovert met dit project zowat heel Europa: van Hamburg tot Lissabon, van Athene tot Stavanger. 40.000 kinderen en hun ouders vinden jaarlijks hun weg naar het festival en ontdekken de rijkdom en diversiteit van de muziek- en klankenwereld. Het BIG BANG Festival – Europees muziekfestival voor een jong en avontuurlijk publiek – werd bekroond met de prestigieuze EFFE festival award voor beste festival van Europa!


Speciaal op maat van leerlingen uit het lager onderwijs (eerste en tweede graad) stelde Zonzo Compagnie vier parcours samen, met telkens drie voorstellingen. Zo'n parcours staat gelijk aan een have dag muzikaal avontuur, een echte ontdekkingstocht, ook door ons gebouw. 

 

Een parcours in de voormiddag start om 9u30 en eindigt om 12u; in de namiddag starten we al om 12u30, om te eindigen om 15u. 'Koper en Vel' en 'Jaune Toujours' zitten sowieso in alle parcours; voor de eerste voorstelling is het kiezen: Le Grand Ballet, SpatSonore, Cineconcert of Nocturno. Meer informatie over de voorstellingen vind je hier.

 

Reserveren kan via educatie@debijloke.be.

 

Uitvoerders

 

 

Dit was Big Bang 2017:

 

BIG BANG AFTERMOVIE 2017 from Zonzo Compagnie on Vimeo.

 

Bekijk onze thema's

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten