1e, 2e & 3e lager onderwijs

OORcollege Pocahontas

De indiaanse & de Engelse avonturier
ma 22
oktober
 • ma 22 okt
  11:00 - 12:00
  Reserveren via educatie@debijloke.be
  Concertzaal
  Reserveren via email
 • ma 22 okt
  14:00 - 15:00
  Reserveren via educatie@debijloke.be
  Concertzaal
  Reserveren via email

Programma

 

 

Eigenlijk heette ze Matoaka, maar haar vader, het opperhoofd van een indianenstam, noemde haar Pocahontas, wat zoveel betekent als ‘kleine dondersteen’.

 

Kristine Van pellicom werkt het historische verhaal over de onmogelijke liefde tussen de stoere en wijze Pocahontas en de Engelse avonturier John Smith om tot een OORcollege op maat van de geluiden van de natuur. Dirigent Pieter-Jelle de Boer vult deze multiculturele legende aan met de muziek die Dvorák in zijn Amerikaanse jaren componeerde.

OORcolleges

In de OORcolleges verbindt het Antwerp Symphony Orchestra muziek uit het klassieke concertrepertoire met een aanstekelijk verhaal.  In de OORcolleges voor het lager onderwijs zien leerlingen het symfonisch orkest aan het werk op het podium onze grote concertzaal, terwijl topacteurs de muziek omkaderen met een heerlijk meeslepende vertelling


Lesmap

Bij dit OORcollege hoort ook een lesbundel waarmee klasjes op voorhand zich kunnen verdiepen in de muziek en achtergrond van dit OORcollege. Dit wordt vooraf het concert doorgemaild naar de school.
 

 

Uitvoerders

Antwerp Symphony Orchestra
Pieter-Jelle de Boer, muzikale leiding
Kristine Van pellicom, tekst & regie
Ivan Pecnik, spel
Dahlia Pessemiers-Benamar, spel

 

 

 
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten