5e & 6e secundair

Startschot

Europa kent veel spoken die allemaal af en toe terugkomen
di 19
februari
 • di 19 feb
  10:00 - 11:00
  Kraakhuis
  geannuleerd
 • di 19 feb
  14:00 - 15:00
  Reserveren via educatie@debijloke.be
  Concertzaal
  Reserveren via email

Een radicale liefde aan de vooravond van de eerste grote wereldbrand. Gavrilo Princip ontmoet op de vooravond van de aanslag op aartshertog Frans Ferdinand Sophia Goldman, een meisje aan wie hij vraagt om de liefde te bedrijven. Wat volgt, is een stormachtige ontmoeting tussen twee verloren zielen die elk op hun manier naar een betere wereld streven.

 

‘Startschot’ vertelt een liefdesverhaal van geradicaliseerde jongeren meer dan honderd jaar geleden en trekt lijnen naar verzet en radicaliteit vandaag. Wat zich in een schijnbaar lang vervlogen tijd afspeelde, heeft griezelig veel overeenkomsten met nu.

Piet Goddaer, alias Ozark Henry, schrijft voor deze muziektheatervoorstelling muziek voor het Kugoni Trio. Met hun unieke bezetting, energieke uitvoeringen en een gepassioneerde zoektocht naar nieuw repertoire vormen Nicolas Dupont (viool), Bert Koch (piano) en Kurt Bertels (saxofoon) een trio dat sinds zijn oprichting in 2010 een graag geziene gast is op nationale en internationale podia. Jonge acteertalenten Vincent Van Sande en Taeke Nicolaï brengen de bruisende energie van Gavrilo en Sophia met een tekst van Paul Govaerts.

 

 

Uitvoerders

Paul Govaerts, tekst
Piet Goddaer (Ozark Henry), compositie
Ignace Cornelissen, regie

Kugoni Trio
Nicolas Dupont, viool
Bert Koch, piano
Kurt Bertels, saxofoon

Nicolaï Taeke, spel
Vincent Van Sande, spel

 

 
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten