concert in Sint-Machariuskerk

Huelgas Ensemble

Arcadia Flandria
do 23
mei
  • do 23 mei
    20:00 - 21:40
    Sint-Machariuskerk
    Pauze 20:40
    uitverkocht

Programma

A capella werken van Orlandus Lassus, Nicolas Gombert, Claude Le Jeune, Jacob Clement, Pierre de Manchicourt, Jacobus de Kerle, Giaches de Wert, Philippus de Monte, Carolus Luython, Pieter Maessens

Het Huelgas Ensemble en de flamboyante Paul Van Nevel doen waarin ze wereldfaam hebben verworven: renaissance polyfonie.

Franco-Vlaamse meerstemmigheid tussen 1550 en 1600

Het programma schildert een kleurrijk palet van de gouden eeuw van de Franco-Vlaamse meerstemmigheid tussen 1550 en 1600. Ze kwamen uit locaties zoals Cambrai (Kamerijk), Douai (Dowaai), Tournai (Doornik), Mons, Nivelles,… en verspreidden hun kunst doorheen Europa. Ze boetseerden het muzikale leven en de polyfone taal als zanger en componist in de belangrijkste Europese instituten: het Vaticaan, het hof van de Medici’s in Firenze en dat van de Sforza’s in Milaan, bij de Habsburgers in Spanje, in Wenen, Praag, in Beieren, aan het Franse hof... Het divers samengestelde programma bevat zowel religieuze als seculiere muziek.

Uitvoerders

Huelgas Ensemble
Paul Van Nevel, muzikale leiding
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten