i.s.m. Vooruit en Opera Ballet Vlaanderen

Anne Teresa De Keersmaeker, Amandine Beyer / Rosas & B’Rock Orchestra

Dansen op Brandenburgse Concerten
20 mrt
-
21 mrt
Data & tickets
 • wo 20 mrt
  20:00 - 22:00
  tickets via Vooruit
  Kunsthuis - Vlaamse Opera Gent
  uitverkocht
 • do 21 mrt
  20:00 - 22:00
  tickets via Vooruit
  Kunsthuis - Vlaamse Opera Gent
  uitverkocht

Programma

Johann Sebastian Bach | Brandenburgse Concerten

Toen Anne Teresa De Keersmaeker in 1980 in New York aan Violin Phase werkte, speelde er naast de muziek van Reich slechts één andere opname in de studio: de Brandenburgse Concerten van J.S. Bach.

Bach vs. 16 dansers

Na meer dan 35 jaar zet ze het werk met deze muziek voort. “Bachs muziek draagt voor mij als geen ander de beweging, de dans in zich, en weet de grootste abstractie te combineren met een concrete, lichamelijke en misschien juist daardoor ook transcendente dimensie.”

 

De Brandenburgse Concerten bestaan uit zes concerti grossi, waarbij Bach de instrumenten uit het barokorkest in verschillende, vaak gedurfde constellaties gebruikt. Hiertegenover zet De Keersmaeker 16 dansers uit verschillende Rosasgeneraties. Net als bij haar recente creatie Vortex Temporum benadert ze de muziek als partituur voor de dans, waardoor het polyfonische meesterschap van Bach als het ware wordt belichaamd. Violiste Amandine Beyer, met wie De Keersmaeker reeds de voorstelling Partita 2 maakte, neemt de muzikale leiding op zich.

Bachs muziek draagt voor mij als geen ander de beweging, de dans in zich, en weet de grootste abstractie te combineren met een concrete, lichamelijke en misschien juist daardoor ook transcendente dimensie
Anne Teresa De Keersmaeker

Uitvoerders

Rosas & B’Rock Orchestra
Choreografie, Anne Teresa De Keersmaeker
Muzikale leiding, Amandine Beyer
Gecreëerd met en gedanst door:
Boštjan Antončič, Carlos Garbin, Frank Gizycki, Marie Goudot, Robin Haghi, Cynthia Loemij, Mark Lorimer, Michaël Pomero, Jason Respilieux, Igor Shyshko, Luka Švajda, Jakub Truszkowski, Thomas Vantuycom, Samantha van Wissen, Sandy Williams, Sue Yeon Youn
Kostuums, An D'Huys
Decor en licht, Jan Versweyveld
Dramaturgie, Jan Vandenhouwe
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten