Antwerp Symphony Orchestra

Moessorgski by Ravel
za 16
februari

Programma

Flor Alpaerts | James Ensorsuite
Ernest Bloch | Schelomo (rhapsodie hébraïque)
Igor Stravinsky | Chant funèbre, opus 5
Modest Moessorgski | Schilderijententoonstelling (orkestratie Maurice Ravel)

Ook al haatte hij het gebrandmerkt te worden als ‘impressionist’, het is een feit is dat Maurice Ravel een onwaarschijnlijk gevoel bezat voor kleuren, lijnen en timbres. Je kan zijn polychrome orkestraties als het ware niet alleen horen, maar ook zien.

een verloren gedachte Stravinsky uit 1908

Zijn bontsymfonische versie van Moesorgski’s spectaculaire Schilderijententoonstelling is dan ook met recht bekender dan het origineel voor piano.

 

De Spaanse cellist Pablo Ferrández - winnaar van de prestigieuze Tsjaikovski Competitie - vult aan met een beklijvende vertolking van Blochs Schelomo.

 

Maar ook Stravinsky schreeuwt om aandacht met een verloren gedacht werk uit 1908, opnieuw opgevist in 2015 en met echo’s van zijn leraar Rimsky-Korsakov en Wagner opgezadeld, karakteristieken die Stravinsky later liever niet te hardop vernoemd wilde horen.

Uitvoerders

Antwerp Symphony Orchestra
Aziz Shokhakimov, muzikale leiding
Pablo Ferrández, cello
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten