...Fröhlicher Franz festival

Nicolas Callot & Lucas Blondeel

Piano vierhandig
vr 30
november

Programma

Franz Schubert |  Marche caractéristique nr. 1 in C, D886

Variaties op een origineel thema in As, D 813

Marsch in G, D928 ‘Kindermarsch’

Deutscher en 2 Trios, D618 -Fantasie in f, D940

 

Franz Schubert was niet de componist van de schrijftafel. Hij was in zijn element wanneer hij zelf achter het klavier zat om zijn eigen liederen te begeleiden of zijn nieuwste werken te laten horen.

 

 

een parel uit Schuberts variatiekunst

 

In de chique salons van het 19de-eeuwse Wenen zat men vaak met z’n tweeën aan de piano om allerlei arrangementen te spelen. Franz Schubert nam de piano à quatre mains echter even ernstig als andere genres, wat enkele parels in de vierhandige literatuur opleverde!

 

Naast eenvoudige gelegenheidswerken, lichte dansen en marsen, componeerde hij enkele van zijn allergrootste meesterwerken voor twee musici aan één klavier. Het duo Callot-Blondeel presenteert van die eerste soort twee marsen en een Duitse dans. Met de variaties op een origineel thema in As horen we een parel uit Schuberts variatiekunst. De Kindermarsch en de Deutscher spreken onmiddellijk aan door hun geniale eenvoud. De onvolprezen Fantasie in f, die hij aan zijn leerlinge Karoline Esterhazy opdroeg, is de kers op de taart.

Uitvoerders

Nicolas Callot, pianoforte

Lucas Blondeel, pianoforte

 

Callot en Blondeel bespelen een pianoforte van Piano’s Maene: kopie naar Conrad Graf (1823)

 

 

 
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten