Double bill in Minard

Dan Weiss Starebaby: Metal Jazz // Julien Desprez' Acapulco Redux

Grenzen aftasten, grenzen slopen
ma 29
april

Programma

 

 

Een double bill in Minard met Dan Weiss en gitarist/oude Bijloke-bekende Julien Desprez.

 

zwaargewichten uit de jazz met een voorliefde voor Satans favoriete kunst

 
abo/reeks:
Jazz

Dan Weiss Metal Jazz

Jazz en heavy metal vertonen soms meer verwantschappen dan je zou denken. Beide genres zijn er op uit om grenzen te verleggen en bieden doorgaans een uitdaging voor muzikanten die net dat ietsje meer zoeken. In de 21ste eeuw zijn er heel wat jazzmuzikanten die zich laten inspireren door heavy metal. Meesterdrummer Dan Weiss is er eentje, en wist er nog een paar rond zich te verzamelen. Stuk voor stuk zwaargewichten uit de experimentele vleugel van de jazz met een voorliefde voor Satans favoriete kunst. Verwacht je aan een verbluffende trip die genreconventies niet zomaar aan z’n laars lapt, maar met een brede grijns platbrandt.

 

Julien Desprez: Acapulco Redux

Na twee Bijlokepassages op Ear To The Ground Festival 2017 en als bandlid van Eve Risser's White Desert Orchestra hebben we er alle vertrouwen in dat de Franse gitarist. Hij komt de double bill openen met zijn behoorlijk geschifte show 'Acapulco Redux': een korte maar krachtige voorstelling waarin hij zich laat gaan met een gitaar, een batterij effecten en een stroboscoop die op magische - en bij wijlen hilarische - wijze met elkaar verbonden blijken.

 

Groepen die 'Back to Back' spelen mag je die avond overigens vrij letterlijk nemen: het podium heeft aan weerszijden zitplaatsen en het plan is om eerst Julien Desprez naar de ene kant te laten spelen, even te bekomen met een drankje om vervolgens Dan Weiss aan de andere kant van het doek zijn duivels te laten ontbinden... Een avond zoals je er wellicht maar ééntje zal meemaken!

 
Inspiratiebron? Twin Peaks.
Dan Weiss

Uitvoerders

Dan Weiss Metal Jazz

 

Dan Weiss, drums & composities

Ben Monder, gitaar

Trevor Dunn, bas

Craig Taborn, keyboards & piano

Matt Mitchell, keyboards & piano

 

Julien Desprez

Julien Desprez, gitaar

 

 

 
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten