Collegium Vocale Gent & Akamus

De Verlosser Lijdt
za 13
april

Programma

Carl Philippe Emanuel Bach | Die letzten Leiden des Erlösers, Wq 233

Bach had 20 kinderen, waarvan er 9 overleefden. 4 ervan hadden een muzikale carrière, Carl Philipp Emanuel werd de beroemdste. Sterker nog, hij was veruit de meest briljante en eigenzinnige componist van zijn generatie.

hij was muzikaal directeur van vijf kerken

De laatste twintig jaar van zijn leven werkte hij in Hamburg. Als muzikaal directeur van vijf kerken in Hamburg moest hij, net zoals zijn vader, jaarlijks in de paasperiode een passie afwerken.

 

Terwijl Carl Philipp Emanuel in zijn wereldlijke composities bewonderenswaardig vernieuwend was, bleef hij in de religieuze context noodgedwongen technisch ‘conservatief’ componeren, dan wel naar het schitterende voorbeeld van zijn vader: recitatieven waar het lijdensverhaal verteld wordt, aria’s waarin over het gebeurde nagedacht wordt, koren die het omstaande volk aan het woord laten en koralen, het beamen door de hele kerkgemeenschap.

Uitvoerders

Collegium Vocale Gent

Akamus

 

Benjamin Bayl, muzikale leiding

Emöke Baráth, sopraan

Berit Solset, sopraan

Elisabeth Kulman, mezzo

Benjamin Hulett, tenor

Ludwig Mittelhammer, bas

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten