Symfonieorkest Vlaanderen & Ronald Brautigam

Beethoven 3, Mendelssohn 4
vr 29
maart

Programma

Giachino Rossini | L'Italiana in Algeri (ouverture)

Ludwig van Beethoven | Pianoconcerto nr. 3 in c, opus 37

Giacomo Puccini | Crisantemi

Felix Mendelssohn | Symfonie nr. 4 in A, opus 90 'Italiaanse'

Beethoven was geen onverdeeld liefhebber van Italiaanse muziek.

een ingetogen Puccini als opmaat voor Duitse zonnigheid

Eenvoudigweg niet in staat tot ernst, vond hij, al moest ook hij toegeven dat Rossini niet van enig melodieus genie was gespeend. Diens bescheiden, maar pittige ouverture uit L’Italiana in Algeri kan dus gerust naast het heroïsche Derde Pianoconcerto staan. Zeker met pianist Ronald Brautigam aan het roer, die als geen ander sensualiteit weet te verzoenen met diepgang en authenticiteit.

 

Daarna volgt het spiegelbeeld, waarbij Puccini’s ingetogen treurdicht Crisantemi de opmaat vormt voor Duitse zonnigheid. Mendelssohn schildert Italiaanse landschappen en doet dat con brio. Er kan in het slotdeel van zijn Italiaanse Symfonie zelfs nog een dansje af, niet ontoepasselijk aangezien Jan Latham-Koenig met dit concert een feestelijk einde breit aan zijn chef-dirigentschap bij Symfonieorkest Vlaanderen.

Uitvoerders

Symfonieorkest Vlaanderen

 

Jan Latham-Koenig, muzikale leiding

Ronald Brautigam, piano

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten