Côté Koer

Kinderzangfeest
za 23
februari

Het kinderzangfeest Côté Koer is sinds een paar jaar een gevestigde waarde.

In de allereerste editie gingen de kinderen aan de slag met liedjes die ze zelf thuis zongen of hoorden. Gaandeweg werd daar muziek van eigen bodem aan toegevoegd en deelden de kinderen het podium met Stekelbees, de Piepkes en het kruim van Vlaanderens singer-songwriters zoals Wouter Dubois & Olla Vogala.


De editie van 2018 trok het idee van ‘elkaars liederen zingen’ nog verder door in een vruchtbare kruisbestuiving. Nederlandstalige nummers krijgen een oosters getinte begeleiding mee, liederen in het Arabisch of het Turks krijgen dan weer een westerse draai. ‘Wij’ en ‘zij’ bestaan niet meer, enkel nog ‘muziek van ons’, een kleurrijke en aanstekelijke mengelmoes. Waar banjo en klarinet de ud en de darbuka ontmoeten, daar begon het feest! 


Deze keer zingen we “Voor de lieve vrede!”. Je hoort het  mensen wel vaker uitroepen. Één ding is zeker: van beiden heb  je nooit genoeg. We kijken wat liefde en vrede betekenen bij en voor onze buren en kijken dan ook in onszelf. En de muziek
steken we in een geheel eigen kleedje. Benieuwd hoe een liefdeslied uit China klinkt? Of hoe men in Israël zingt voor de lieve vrede? Benieuwd naar onze versie van de feiten?

Dan is dit het moment!