Revue Blanche

Misia: Parijs rond 1900
vr 22
februari

Programma

Met werk van:
Henri Duparc
Florent Schmitt
Maurice Delage
Francis Poulenc
Erik Satie
Igor Stravinsky
Paul-Lucien Hillemacher
Henry Holmes
Maurice Ravel

Misia is een muzikale vertelling rond het leven van Misia Sert (1872-1950): de koningin van de Parijse salons, maar ook van de gebroken dromen en ontmaskerde liefde.

een leven van glorie en tragiek

abo/reeks:
Kamermuziek

Haar leven van glorie en tragiek, haar boeiende artistieke netwerk en verschroeiende muzikale passie vormen de rode draad. In Misia gaan Revue Blanche en Katharina Smets op zoek naar een verloren tijd: de belle époque waarin zij leefde. Deze zoektocht naar haar dromen, wensen en desillusies leidt onder meer naar het iconische tijdschrift ‘La Revue Blanche’, mede opgericht in 1889 door Misia’s eerste echtgenoot Thadée Nathanson. Aan de hand van een uitgelezen muziekselectie en de narratieve soundtrack van radio/documentairemaker Katharina Smets worden echte en fictieve verhaallijnen verweven tot een unieke kroniek, waarin de realiteit vaak vreemder blijkt dan fictie.

Uitvoerders

Revue Blanche
Lore Binon, zang
Anouk Sturtewagen, harp
Caroline Peeters, fluit,
Kris Hellemans, altviool

Katharina Smets, tekst & vertelster
Sofie Taes, onderzoek
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten