Festival Piano+

Brussels Philharmonic & Jean-Yves Thibaudet

The Age of Anxiety
vr 1
februari

Programma

Takashi Yoshimatsu | And Birds Sing Again…, opus 81
Richard Strauss | Metamorphosen
Leonard Bernstein | Symphony nr. 2 ‘The Age of Anxiety’

Amper hersteld van de 14-18-ravage liet WO II de wereld opnieuw in existentiële vertwijfeling achter. In dit programma tonen Bernstein en Strauss hoe zij, elk op een heel eigen maar even intense manier, hun ervaringen verwerkten.

tragisch, subtiel, intiem werk voor strijkers

13 februari 1945: het verwoestende bombardement op Dresden. Richard Strauss is zo geraakt door de vernielingen dat hij één van de meest pakkende werken uit zijn hele oeuvre schrijft: Metamorphosen: een tragisch, subtiel, intiem werk voor strijkers dat diep raakt.

W. H. Auden schreef aan het einde van WO II een controversieel gedicht dat de tijdsgeest als geen ander capteerde. Het gedicht leverde naast de Pulitzer Prize ook inspiratie voor de 2de Symfonie van Leonard Bernstein, met dezelfde titel: The Age of Anxiety. Symfonie, concerto, klassiek en jazz: net als de personages in het gedicht zoeken de verschillende muzikale karakters een verbinding met elkaar, en met God. In Jean-Yves Thibaudet heeft het orkest een ideale partner gevonden om deze aanstekelijke muziek tot leven te wekken.

 

Tentoonstelling oude piano's door Piano's Maene

Tijdens Piano+ presenteert Piano's Maene in onze bibliotheek enkele oude en exclusieve piano's uit hun uitzonderlijke collectie zoals de Pianoforte's Stein school eind 18e eeuw, Fritz 1810, Schott Wenen 1835, Streicher 1870, Piramidepiano Wachtl & Bleyer 1815, Boekenkastpiano Seuffert 1830, ...


Met dank aan:
 

Uitvoerders

Brussels Philharmonic
Stéphane Denève, muzikale leiding
Jean-Yves Thibaudet, piano
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten