Festival Piano+

Alexandre Tharaud

Bach | Goldbergvariaties
do 31
januari
  • do 31 jan
    20:00 - 21:30
    Kraakhuis
    uitverkocht

Programma

Johann Sebastian Bach | De Goldbergvariaties, BWV 988

In de jaren ‘30 wekte de vermaarde klavecimbelspeelster Wanda Landowska de Goldbergvariaties van Bach opnieuw tot leven. Niemand kon toen bevroeden dat dit werk zo’n weerklank zou krijgen.

de Goldbergvariaties zijn als de Sprookjes van Duizend-en-Eén Nacht

abo/reeks:
Kamermuziek
Piano +

Landowska raakte aan de kern van de aantrekkingskracht: ´er is geen werk dat zoveel ruimte biedt aan verbeelding, vakmanschap en virtuositeit als de Goldbergvariaties van Bach’, vond ze. Pianist Alexandre Tharaud koppelt die 3 kwaliteiten aan zijn aanpak.

 

In de tekst van het cd-boekje van Tharauds vertolking vergelijkt Dominique Fernandez het werk met de beroemde Sprookjes van Duizend-en-Eén Nacht: een verhaal leidt tot een reeks anekdotes en keert tenslotte terug naar het vertrekpunt.
 

Tentoonstelling oude piano's door Piano's Maene

Tijdens Piano+ presenteert Piano's Maene in onze bibliotheek enkele oude en exclusieve piano's uit hun uitzonderlijke collectie zoals de Pianoforte's Stein school eind 18e eeuw, Fritz 1810, Schott Wenen 1835, Streicher 1870, Piramidepiano Wachtl & Bleyer 1815, Boekenkastpiano Seuffert 1830, ...

Met dank aan:
 

 

Er is geen werk dat zoveel ruimte biedt aan verbeelding, vakmanschap en virtuositeit als de Goldbergvariaties van Bach
Wanda Landowska

Uitvoerders

Alexandre Tharaud, piano
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten