Double bill

Eyolf Dale’s Wolf Valley // Jonas Cambien Trio

Breedbeeldindrukken uit het noorden
do 20
december

Programma

 

 

Zit er iets in het water, is het een geheim complot of is die onstuitbare vloed aan Noorse talent gewoon het gevolg van een sterk kunstenonderwijsbeleid?

 

altijd bezwerend en elegant

 
abo/reeks:
Jazz

Eylof Dale's Wolf Valley

Een nieuwe naam die stilaan ook opgang maakt, is die van pianist Eyolf Dale. In zijn ensemble Wolf Valley, genoemd naar zijn voorlaatste album, zitten heel wat kleppers uit de vrije jazz, maar door dit project beland je resoluut op de wip tussen impressionistische jazz en kamermuziek, met veel ruimte voor nuance, zacht openvouwende composities en breedbeeldindrukken. Het ene moment minimaal en lieflijk, even later pastoraal en majestueus, en altijd bezwerend en elegant.

 

Jonas Cambien Trio

De Belgische pianist Jonas Cambien woont in Oslo, waar hij actief deel uitmaakt van de bruisende Noorse scene voor jazz en geïmproviseerde muziek. In zijn trio speelt hij met twee van Noorwegens meest getalenteerde jonge jazzmuzikanten, André Roligheten op rietinstrumenten en Andreas Wildhagen op drums. Met saxofoon in plaats van contrabas, is dit een pianotrio met een ongewone bezetting, waarin de klassieke rollen van het formaat omgedraaid worden. Het resultaat: energieke grooves met een gezonde dosis freejazz, sterk geworteld in de rijke Noorse jazz-scene. Als inspriatiebronnen vermelden ze musici en componisten als Sidsel Endresen, Christian Wallumrød, Mads Gustavson, Paal Nilssen-Love, Terry Riley en György Ligeti.

 
Cambien's fierce intent has yielded impressive results and many will be looking forward to his next move.
John Sharpe op allaboutjazz.com

Uitvoerders

Jonas Cambien Trio

Andreas Wildhagen - drums - (Paal Nilssen-Love Large Unit, Nakama)

André Roligheten - rietinstrumenten - (Gard Nilssen Acousitc Unity)

Jonas Cambien - piano en composities - (Platform, Simiskina, Aksiom)

 

Eyolf Dale's Wolf Valley

Eyolf Dale, piano

Hayden Powell, trompet

Kristoffer Kompen, trombone & eufonium

André Roligheten, tenorsaxofoon

Adrian Løseth Waade, viool

Rob Waring, vibrafoon

Per Zanussi, bas

Audun Kleive , drums

 

 

 

 
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten