...Fröhlicher Franz festival

Braaknoot Ensemble

Nacht en Ontij
za 1
december

Programma

Boudewijn De Groot | Nacht en Ontij

De fantastische financiële flop, Nacht en Ontij, ontstond 50 jaar geleden, in het magisch-geïntoxiceerde 1968. Een knettergekke herdenking, goed voor vier sterren in De Morgen

Pawlowski, Deweze, Ottervanger en Blijweert behoren tot onze favoriete bloedrochelende sjamanen

Boudewijn De Groot maakte de plaat samen met Dick Raaijmakers, een van de grote namen uit de vroege, experimentele analoog elektronische muziek. De impact van zijn bevreemdende klankspel gaf vorm aan de unheimliche atmosfeer van dit bijzondere, postmoderne album, een onverwachte erfgenaam van Schuberts liedcycli.

 

Soms ontstaan er raakpunten tussen artistieke werelden. Vreemdheid en ambiguïteit worden omarmd, categorieën aan diggelen gesmeten. The Beatles deden het met The White Album, The Beach Boys met Pet Sounds, Boudewijn De Groot met Nacht en Ontij.

 

Uit fascinatie voor De Groots album, riep Mauro Pawlowski Braaknoot Ensemble in het leven. Samen met een uitgebreide groep muzikanten, actrice Reinhilde Decleir en enkele bloedrochelende sjamanen laat hij een halve eeuw later Nacht en Ontij opnieuw zegevieren.

Hopelijk houdt Mauro woord: deze Boudewijn in nieuwe zakken smaakt naar méér.
Gunther Van Assche in De Morgen

Uitvoerders

Braaknoot Ensemble

Mauro Pawlowski, gitaar & zang
Annelies Van Dinter, zang
Elko Blijweert, gitaar
Jeroen Stevens, drums
Pascal Deweze, gitaar
Fulco Ottervanger, toesten
Roman Hiele, electronica
Wietse Beels, viool
Christophe Beels, viool
Marc Pijpops, altviool
Frans Grapperhaus, cello
Jaak De Digitale, visuals
Lore Dejonckheere, zang

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten