Symfonieorkest Vlaanderen

Beethovens Triple Concerto
za 24
november
 • za 24 nov
  20:00 - 21:50
  MUZIKAAL VOORPROGRAMMA om 18:45 - KRAAKHUIS
  Concertzaal
  Pauze 20:40
  uitverkocht

Programma

Ludwig van Beethoven | Triple Concerto in C, opus 56

Franz Schubert | Symfonie nr. 9 in C, D 944

Karel Stulens | Creatie

 

De kracht van Beethovens Triple Concerto bestaat in het subtiele, dialogerende spel van de drie solisten, waarin geen van de drie het haantje mag spelen. Met het uitgelezen talent dat op de affiche staat moet dat lukken.

 

een subtiele dialoog van drie solisten

 

Onvoltooid, verloren, verkeerd genummerd of misschien toch voltooid maar als onvoltooid beschouwd... Met de symfonieën van Schubert is de verwarring nooit veraf. ‘Hemelse dimensies’, zo sprak Schumann toen hij deze symfonie van Schubert ontdekte in een lade bij diens broer.

 

Het is inderdaad een bijzonder werk dat de klassieke vormen uit de voegen doet barsten met zijn vloeiende melodieën en zijn nieuwe dramatische klanken. De Estse dirigente Kristiina Poska is de eerste vrouw die het Symfonieorkest Vlaanderen zal leiden.


Extra: muzikaal voorprogramma - 18:45

Nieuw zijn de muzikale voorprogramma's bij enkele concerten van Symfonieorkest Vlaanderen. Deze vervangen de bijhorende inleiding. De gastvrouw is Greet Samyn en een musicoloog, de dirigent en/of solist geven uitleg bij het muziekprogramma. Je kan ook direct al je vragen op hen afvuren. Bovendien trakteren de muzikanten je vooraf het concert al op enkele muzikale extraatjes.


Duur: 45 minuten
Zaal: Kraakhuis 

 

Uitvoerders

Symfonieorkest Vlaanderen

Kristiina Poska, muzikale leiding

Lorenzo Gatto, viool

Camille Thomas, cello

Julien Libeer, piano

 

Het Symfozine van Symfonieorkest Vlaanderen in je bus?

Het driemaandelijkse magazine van Symfonieorkest Vlaanderen - Symfozine - brengt interviews met solisten en (gast)dirigenten, neemt je mee achter de schermen van het orkest en zorgt voor verdieping bij de concerten.


Wil jij graag het Symfozine ontvangen? Schrijf je in via info@symfonieorkest.be

 
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten