...Fröhlicher Franz festival

Jos Van Immerseel & Thomas Bauer

Die Winterreise
do 6
december
  • do 6 dec
    20:00 - 22:00
    Kraakhuis
    uitverkocht

Programma

Franz Schubert | Die Winterreise, D 911

 

De winter van het leven kwam voor Schubert terwijl de zomer nog volop bezig was.

 

 

Of hij door zijn uitzichtloze fysieke conditie beïnvloed werd bij het schrijven van zijn laatste jaren weten we niet zeker. Maar wanneer de dood zich in het laatste lied van Die Winterreise aandient als een draailierspeler kunnen we toch niet anders dan diep geraakt worden door de gedachten aan de doodzieke componist, die met prachtige melodieën en uitgepuurde pianobegeleidingen de kern van Wilhelm Müllers teksten weet te raken. 

 

De gedichten vertellen het verhaal van een dolende, eenzame reiziger (‘Der Wanderer’) in een winters landschap en roepen existentiële vragen op.

Thomas Bauer en Jos van Immerseel zijn al jaren gebiologeerd door dit werk. Hun vertolking benadert zo goed mogelijk het beeld dat de componist voor ogen gehad moet hebben. Als ervaren uitvoerders van Schubert presenteren ze de cyclus met gevoel voor stijl, subtiliteit en muzikaal vernuft.

Uitvoerders

Thomas Bauer, bariton

Jos Van Immerseel, pianoforte

 

 

 
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten