Katrien Baerts & Bart Verheyen

Rêves et Réalités
do 18
oktober

Programma

Met werk van Ernest Chausson, Louis Vierne, Lili Boulanger, César Franck, Francis Poulenc, Gabriel Fauré, Henri Dutilleux, Olivier Messiaen, Reynaldo Hahn & Henry Woollett

Minder bekende parels uit de muziekgeschiedenis een nieuwe glans geven en het gangbare repertoire in een nieuw daglicht stellen: dat is het nobele uitgangspunt van het duo Baerts-Verheyen.

parels uit de muziekgeschiedenis

abo/reeks:
Matinee

Dit liedrecital staat stil bij enkele Franse componisten, meesters in hun vak, die hun creativiteit voelden opborrelen bij een muze om hun romantische verlangens en dromen gestalte te geven. De muzen, de negen Griekse godinnen geboren uit 'Mnemosyne' (oftewel het geheugen), staan al eeuwenlang symbool voor de inspiratie van kunstenaars.

 

Concreet luisteren de namen van de componisten muzes naar Bertha Galeron de Calonne, Marceline Desbordes-Valmore of Augustine-Malvina Blanchecotte. Het programma van de middag is vernoemd naar de dichtbundel ‘Rêves et Réalités’ van deze laatste dichteres.

Uitvoerders

Katrien Baerts, sopraan

Bart Verheyen, piano

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten