Vredesjaar 2018

Antwerp Symphony Orchestra & Collegium Vocale Gent

War Requiem
za 13
oktober
  • za 13 okt
    20:00 - 22:00
    Concertzaal
    uitverkocht

Programma

Benjamin Britten | War Requiem

Na het trauma van de Tweede Wereldoorlog beleefde Europa het wonder van de wederopstanding. Vrede hing in de lucht, de mensen waren euforisch. Maar Benjamin Britten wist dat het verleden nooit uitverteld is…

Zijn War Requiem bevat naast delen van de Latijnse Dodenmis teksten van war poet Wilfred Owen, die jammergenoeg vlak voor de Wapenstilstand in 1918 nog sneuvelde aan het front in Noord-Frankrijk. Dit gigantische klankapparaat is een aangrijpende aanklacht tegen de zinloosheid van alle oorlogen.

 

Vaste gastdirigent Philippe Herreweghe herdenkt zo het einde van de Eerste Wereldoorlog met een uitvoering van deze doorleefde compositie. Samen met een keure aan excellente solisten, Collegium Vocale Gent én het Kinderkoor van Opera Vlaanderen wordt dit absoluut een gedenkwaardige concertervaring.

Uitvoerders

Antwerp Symphony Orchestra

Collegium Vocale Gent

Kinderkoor van de Vlaamse Opera

Philippe Herreweghe, muzikale leiding

Eleanor Lyons, sopraan

Jeremy Ovenden, tenor

Thomas Bauer, bariton

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten