Rolston Quartet

Jong geweld uit Canada
wo 2
mei

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart | Strijkkwartet nr. 16 in Es, opus 33, K. 428

Louis Andriessen | „Tuin van Eros“

Pjotr Iljitsj Tsjaikowksi | Strijkkwartet nr. 1 in D opus 11

Zoals het Cecilia String Quartet in 2010 de editie van de Banff International String Quartet Competition won viel de laatste editie die eer te beurt aan het Canadese Rolston String Quartet. En net dat Banff concours, een van de belangrijkste ter wereld, is dé garantie op internationale schijnwerpers.

grote zachtheid en krachtige uitbarstingen

Mozarts Derde strijkkwartet in de reeks van zes opgedragen aan zijn grote voorbeeld Haydn, is van een uitzonderlijk vooruitstrevende kwaliteit: geniaal in de onverwachte harmonische vondsten.

 

Louis Andriessen vond inspiratie in een gedicht met gelijknamige titel van Jan Engelman. Het resultaat: ritmische drive, tonale gestrengheid doorspekt met momenten van grote zachtheid en krachtdadige uitbarstingen. In zijn eerste probeersel voor strijkkwartet combineerde de jonge Tsjaikovski klassiek westerse technieken met de melodieën, ritmes en samenklanken uit Russisch-Orthodoxe gezangen.

Uitvoerders

Rolston Quartet

Luri Lee, viool

Jeffrey Dyrda, viool

Hezekiah Leung, altviool

Jonathan Lo, cello

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.