The Academy of Ancient Music & Rowan Pierce

Blest Isle: ode aan Engelse componisten
wo 23
mei

Programma

John Dowland | Lachrymae Pavan

Henry Purcell & John Blow | Suite of songs

Purcell | Suite of Instrumental Music from The Fairy Queen

Georg Friedrich Händel | Arias tba

Händel | Orgelcconcerto in F ‘The Cuckoo and Nightingale’

Thomas Arne | Suite of songs

 

The Academy of Ancient Music presenteert dat waarin ze als geen ander ensemble uitblinken: een divers overzicht van Engelse renaissance- en barokmuziek.

Ook Händel, de Duitser zijn carrière in Engeland heeft gesleten

Het programma is een ode aan de Engelse componisten van Dowland over de vrienden Purcell en Blow tot Arne. Ook Händel zit in het lijstje, de Duitser die een groot deel van zijn carrière in Engeland heeft gesleten.

 

Het vertrekpunt vormt de pavane uit de zeven lachrimae (tranen) van John Dowland, toendertijd een van de meest populaire vroeg zeventiende- eeuwse werken, talloze keren herdrukt in Engeland en op het continent. Na een mengeling van liederen en instrumentale stukken van componisten als Purcell en Händel, mondt het concert uit bij Arne, bekend geworden bij ons van de melodie van Rule Britannia.

Uitvoerders

The Academy of Ancient Music
Richard Egarr, muzikale leiding, klavecimbel en orgel
Rowan Pierce, sopraan

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.