Finale Big Little Music Competition

De 4 finalisten geven het beste van zichzelf
Big Little Music
za 4 februari 15:00 - 18:00
Kraakhuis
Voorbij

Curator Anneleen Lenaerts geeft jonge muzikanten op haar gerenommeerde kamermuziekfestival dit jaar een extra duwtje in de rug!

Alle finalisten winnen een gratis masterclass én een miniconcert op Big Little Music 2023. De winnaar van deze eerste editie werd het Aliis Trio en zij zijn volgend seizoen te horen in een volwaardig concert in Muziekcentrum De Bijloke in Gent.

Big Little Music Competition is de nieuwe kamermuziekwedstrijd van Muziekcentrum De Bijloke. Parels uit drie eeuwen kamermuziek en musiceren op het puntje van de stoel: dat zijn de ingrediënten van deze eerste editie. Zo geven we de kans aan jonge, veelbelovende kamermuziekensembles om zich te presenteren aan een enthousiast publiek.

Op zaterdag 4 februari 2023 spelen vier ensembles de finale in het Kraakhuis in Muziekcentrum De Bijloke. Vier ensembles – duo’s, trio’s of elk ander ensemble van welke omvang ook – presenteren elk een programma van 30 minuten en laten horen dat ze klaar zijn voor het podium van morgen. De jury staat onder leiding van Anneleen Lenaerts. Het winnende ensemble krijgt als aanmoedigingsprijs een volwaardig concert in Muziekcentrum De Bijloke in seizoen 2023-2024.

De finale is voor iedereen gratis toegankelijk en bestaat uit twee delen. Met een ticket heb je toegang tot een of beide delen.

Finaleschema:

Deel I
Trio Malatya: 15:00 – 15:40
Aliis Trio: 15:40 – 16:30

Pauze: 16:30-16:45

Deel II:
Phasma Trio: 16:45 – 17:20
Øsimun Quartet: 17:20 – 18:00

De winnaar van deze eerste editie werd het Aliis Trio!

Vier ensembles presenteren elk een programma van 30 minuten

Uitvoerders

Finalisten Big Little Music Competition