Marcel & Rami Khalife

Vader en zoon samen op het podium
wo 21 september 20:00 - 22:00
Concertzaal
Wordt verplaatst

Omwille van wijzigingen in de concertagenda van Marcel Khalifé in het Midden-Oosten wordt het concert in Gent verplaatst naar dinsdag 27 september. De tickets blijven geldig.

Marcel Khalife is een van de meest gerespecteerde en gerenommeerde culturele iconen uit de Arabische wereld. Naast componist, zanger en oed-speler is hij vooral bekend als de muzikale stem van studenten, intellectuelen, arbeiders, en van iedereen die streeft naar sociale rechtvaardigheid, vrijheid en menselijke waardigheid. Samen met zijn zoon Rami brengt hij op 21 september eigenzinnige composities waarin de traditionele Arabische muziek zich mengt met westerse elementen als de piano. Voor de teksten grijpt de virtuoos terug naar muwashahat (poëzie uit Al Andalus ) en moderne Arabische dichtkunst van de Palestijn Mahmoud Darwish, zijn artistieke tweelingbroer. De poëzie van Darwish en de geniale muzikale vertaling ervan spreken boekdelen over de aspiraties van de Arabische volkeren naar vrijheid, waardigheid, liefde, respect, tolerantie, mensenrechten, nationalisme en revolutie.

Rami Khalife (°1981) is - naast zoon van Marcel Khalife - een gerenommeerd pianist die studeerde aan de al even gerenomeerde Juilliard School of Music (New York). Hij legt een indrukwekkend parcours af als solist in orkesten waaronder het Globalis Orchestra, het Qatar Philharmonic Orchestra, het Liverpool Philharmonic Orkest, het Antwerp Symphony Orchestra, het Nationaal Orkest van België, het Philadelphia kamerorkest en het Orchestre national d'Île de France. Dat hij ook met verve als componist uit de hoek kan komen en het experiment niet schuwt, zal hij tijdens dit concert samen met zijn vader laten horen.

Co-organisatie De Centrale

Uitvoerders

Marcel & Rami Khalife