Wouter Maeckelberghe

SOV Conducting Masterclass

Finale
zo 21 augustus 19:00 - 20:30
Concertzaal

Programma

Annelies Van Parys °1975 | Conte
Daan Janssens °1983 | (Paysages — études) IV
Frederik Neyrinck °1985 | Echo de Maeterlinck
Ludwig van Beethoven 1770-1827 | Symfonie nr. 6 in F, Op. 68

Van 18 tot 21 augustus 2022 vindt de derde editie van de SOV Conducting Masterclass plaats. 3 jonge dirigeertalenten in spe krijgen de kans om te werken met chef-dirigent Kristiina Poska en de musici van Symfonieorkest Vlaanderen.

De muzikale focus dit seizoen: 'Symfonie nr. 6' van Ludwig van Beethoven en hedendaagse klassieke muziek. Samen met Ensemble SPECTRA en artistiek leider Filip Rathé buigen de dirigenten zich één dag over Vlaamse hedendaagse muziek voor ensemble.

Als finale van de masterclass nemen de drie kandidaten om de beurt plaats voor het orkest in een finaal slotconcert.

abo/reeks:
Bijloke Wonderland

Uitvoerders

Kandidaat 1 - Aleksandra Melaniuk
Aleksandra Melaniuk is een Poolse dirigent en studeert momenteel orkestdirectie aan de Muziekacademie van Ignacy Jan Paderewski in Poznan, bij Mo Yaroslav Shemet.

Kandidaat 2 - Elias Peter Brown
Elias Peter Brown is assistent-dirigent van het Koreaans Nationaal Symfonieorkest in Seoul. Momenteel volgt hij een Advanced Professional Training bij Prof. Steven Sloane en Harry Curtis aan de Universität der Künste Berlin en is lid van het Duitse Forum Dirigieren.

Kandidaat 3 - Kevin Hendrickx
Kevin Hendrickx studeert compositie en directie aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Daan Janssens en Kristiina Poska. Hij is als dirigent momenteel verbonden aan Continuo (Alumni- en personeelsorkest UGent), het Leuvens Universitair koor en het Roeselaars kamerkoor.