UNRUHE

Groupe Crisis / Nolwenn Peterschmitt
voorstelling voor 15+
za 27 augustus - zo 28 augustus
 • 27 augustus
  20:00 - 21:00
  Bijloke Wonderland - Tent
  Voorbij
 • 28 augustus
  20:00 - 21:00
  Bijloke Wonderland - Tent
  Voorbij

UNRUHE is het nieuwe project van Groupe Crisis, een collectieve creatie onder leiding van Nolwenn Peterschmitt (work in progress)

Het eerste onderzoek voor de voorstelling is gebaseerd op de scharnierperiode van de late middeleeuwen in Straatsburg, rond belangrijke gebeurtenissen zoals de 'danse de Saint Guy', een dansepidemie die de inwoners van de stad in 1518 infecteerde.

Gebaseerd op de fysieke en psychische studie van dit fenomeen en bepaalde terugkerende motieven uit die periode, waaronder dodendans, is UNRUHE een polyfone reis waarin twee muzikanten en een groep dansers en acteurs zichzelf zullen ervaren als een gemeenschap. UNRUHE, een menselijk fresco dat de "laatste dans" als een onthullend moment inneemt, onderzoekt het ontstaan van verlangen en van individuele en collectieve impulsen. Het is het verhaal van het einde van een wereld, en van onze vastberadenheid om te leven, onze noodzaak, onze honger. Deze voorstelling is gratis, maar reservatie is verplicht. Zo kunnen we iedereen van een mooi plaatsje voorzien. Afspraak aan de tent in de tuin.

abo/reeks:
Bijloke Wonderland

Uitvoerders

regisseur
Nolwenn Peterschmitt

met en van Adrienne Winling, Martina Raccanelli, Pablo Jupin, Laurène Fardeau, Naomi Fall, Jean Robert Koudogbo Kiki, Nina Villanova, Ana Bogosavljevic, Juliette Otter, Julie Cardile, Vladimir Barbera, Nitya Peterschmitt

regie assistente
Caroline Loze

muziek
Thibaut de Raymond, Thomas Delpérié

productieverantwoordelijke
Morgane Baer

een productie van Groupe Crisis