La Maison Vague

ihkv Opera21
20 apr
-
21 apr
Data & tickets

La glasgolie (fictieve, in waas van mysterie gehulde term): Gevoel van verlatenheid, ergens tussen nostalgie en melancholie.

The Glasgolia Inn is een beruchte bar in Glasgow. Stoere zeebonken troepen er samen de avond voor ze zich lange tijd op zee begeven. Er wordt gezongen en gefeest. Maar achter de ruige drinkliederen gaat een breekbaar gevoel van angst en eenzaamheid schuil, onzekerheid over wat komen gaat: la glasgolie.

 

 

La Maison Vague is een ode aan oude zeemansverhalen, -objecten en ballades, een imaginair museum dat tijd en ruimte overstijgt. Kent, immers, niet elk van ons la glasgolie? Kunnen we er überhaupt aan ontsnappen? Of willen we dat net niet?

 

 

Uitvoerders

Thomas Smetryns, compositie
Patrick Corillon, tekst, spel, scenografie, regie
Dominique Roodthooft, regie
Jeroen Van der Ven, spel
Fabian Coomans, harmonium

 

 

La Maison Vague is een productie van le CORRIDOR en LOD muziektheater

In coproductie met Silbersee, De Grote Post, Muziekcentrum De Bijloke, le festival des Francophonies en Limousin, le Carré Scène nationale de Château-Gontier, le Théâtre Jean Arp Clamart, Le Bateau Feu Scène nationale de Dunkerque, le Théâtre de Chur

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.