Johan Jacobs

Bobo Stenson Trio & Alex Koo

Zinderende double bill
Jazz double bill
di 7 maart 20:00 - 22:30
Concertzaal
Voorbij
Dubbele cd-presentatie in De Bijloke! Bobo Stenson Trio presenteert zijn gloednieuwe plaat 'Sphere', toetsentovenaar Alex Koo stelt zijn nieuwe solo-album 'Etudes for Piano' voor
De Zweedse pianist Bobo Stenson mag dan in De Bijloke zijn gloednieuwe plaat 'Sphere' voorstellen, hij is al vijftig jaar een ster: hij bracht zijn eerste ECM-plaat uit in 1971. Maar zijn trio met bassist Anders Jormin en drummer Jon Fält dolt zo ongebonden en wild met noten en instrumenten dat het lijkt alsof ze elkaar pas ontdekken. Niets is minder waar: al sinds 2008 horen ze tot ‘s werelds beste pianotrio’s.

Geen betere match voor een zinderende double bill dan de Japans-Belgische pianist Alex Koo. Opgehemeld door nationale én internationale pers (‘Appleblueseagreen’ haalde de Best Albums of 2019 van het Amerikaanse Downbeat Magazine) kan de toetsentovenaar al bogen op samenwerkingen met Craig Taborn, Kurt Elling, Mark Turner en Ralph Alessi. In De Bijloke presenteert Koo zijn eerste solo-album, met etudes geïnspireerd op Debussy, Chopin, Rachmaninov, Taborn en Reich. Een bezwerende rasverteller op piano.
abo/reeks:
Jazz

Uitvoerders

ALEX KOO, piano solo

BOBO STENSON TRIO
Bobo Stenson, Piano
Anders Jormin, contrabas
Jon Fält, drums