Barok à Gogo: workshop & open repetitie

met Reinoud Van Mechelen & a nocte temporis
Voor scholen - L5 & L6 (vier klassen)
di 31 januari 10:00 en 13:30
 • 31 januari
  10:00 - 12:30
  Concertzaal
  Voorbij
 • 31 januari
  13:30 - 16:00
  Concertzaal
  Voorbij
Dit tweedaagse project laat kinderen uit vijfde en zesde leerjaar interactief en creatief kennismaken met de muziek van een centrale barokcomponist. Muziekcentrum De Bijloke werkt daarvoor samen met het barokensemble a nocte temporis.
In Barok à Gogo ontmoeten leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar een van de befaamdste tenorzangers van dit moment, Reinoud Van Mechelen. Reinoud toert de wereld rond met zijn barokensemble a nocte temporis. Samen komen ze naar Muziekcentrum De Bijloke voor een open repetitie en ontmoeting met jouw klas.

Tijdens een voorbereidende workshop in de klas ontdekken jouw leerlingen de universele taal van muziek. Hoe kunnen muzikanten met de kleinste beweging toch samenspelen en communiceren? We duiken samen in het repertoire en gaan aan de slag met lichaam en stem. Al musicerend en bewegend treden de kinderen in de voetsporen van J.S. Bach en toveren een van zijn composities om tot een eigen meesterwerk.

Het eigenlijke werk horen ze live tijdens een open repetitie van a nocte temporis in de Concertzaal. Reinoud zingt en dirigeert. Ze maken het knus met kussens pal tussen het orkest. Na afloop verkennen de leerlingen in kleine groepjes het gebouw. In verschillende hoeken en zaaltjes zitten groepjes muzikanten klaar om hen te woord te staan. In de speeddates mogen de leerlingen honderduit vragen. Afsluiten doen we met een cooldown.

Datum workshopdag op school
 23 jan, 24 jan, 25 jan, 26 jan of 30 jan (vast te leggen bij reservatie)
 De workshop duurt een halve dag en gaat door in de voormiddag

Datum open repetitie
 dinsdag 31 januari 2023 om 10:00 – 12:30 of om 13.30 - 16.00

Uitvoerders

coproductie van Muziekcentrum De Bijloke met a nocte temporis