Samen Groter: workshop & open repetitie

met Symfonieorkest Vlaanderen
3e kleuterklas - 1e leerjaar
di 6 juni 10:45 en 13:00
Zit muziek in de genen van jouw leerlingen? Kom het samen met ons ontdekken op deze muzikale reis. Samen Groter is een muziekworkshop en open repetitie voor kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar in samenwerking met Symfonieorkest Vlaanderen.
In de muziekworkshop Samen Groter loodsen we jouw klas met een koffer vol muziek langs alle instrumenten van het orkest. We experimenteren met een arsenaal aan slagwerkinstrumenten en improviseren met stem en lichaam. De leerlingen creëren een eigen muziekstuk samen met de muziekcoach. Als kers op de taart mogen ze dit werk uitvoeren in de concertzaal met het Symfonieorkest Vlaanderen tijdens de open repetitie. Op dat moment zit jouw klas vlakbij orkest en muzikanten, zodat de leerlingen alles vanop de eerste rij zien én horen. Overrompelend luid en muisstil: hoe krijgt de dirigent dat allemaal voor mekaar?

Bij deze muziekinitiatie is jouw klas de enige bezoeker. Dat maakt de beleving uniek en persoonlijk, maar daardoor zijn de plaatsen ook beperkt. Wees er dus snel bij om te reserveren.

We bieden een lesmap aan bij de workshop, met creatieve muzische opdrachten voor in de klas. Na afloop van de workshop kan je dit materiaal verder gebruiken. Sta stil bij alle indrukken die de leerlingen opgedaan hebben. Laat hen hun ervaringen delen: wat vonden ze ervan om een orkest live aan het werk te zien? Welke muziekinstrumenten horen ze graag? De lesmap is beschikbaar via onze website: www.debijloke.be/scholen

jouw klas is de enige bezoeker

Uitvoerders

coproductie Symfonieorkest Vlaanderen en Muziekcentrum De Bijloke