Brussels Philharmonic, Vlaams Radiokoor & Julien Libeer

Poulenc - Stabat Mater
za 31
maart

Programma

 

Francis Poulenc - Pianoconcerto, FP 146 (20')
Francis Poulenc - Les Animaux modèles (Suite), FP 111b (21')
Francis Poulenc - Stabat Mater, FP 148 (35')

 

Poulenc's prachtige Stabat Mater is een eerbetoon aan een overleden vriend, emotioneel geladen en overweldigend.

Parijs, de roaring twenties. Het jazzrestaurant ‘Le boeuf sur le toit’ is elke zaterdagavond dé ontmoetingsplek bij uitstek voor de Parijse artistieke avant-garde. Bij de vaste ‘samedistes’ hoorde onder meer componist Francis Poulenc, ook wel de ‘vrolijke katholiek’ genoemd. Poulenc werd bij het grote publiek bekend om zijn overvloed aan meesterlijk eenvoudige en uiterst humoristische deuntjes, ‘geen intellectueel gedoe’ maar wel muziek om de mensen blij te maken.

 

Toch is het zijn andere kant, zijn diepe geloof en spiritualiteit, die hem inspireerden tot enkele van zijn grootste meesterwerken. Zijn Stabat Mater is een eerbetoon aan een overleden vriend, emotioneel geladen en overweldigend. Met toch hier en daar een glimp van hoop en humor, of zoals hij het zelf omschreef: ‘een requiem zonder wanhoop’.

Uitvoerders

Brussels Philharmonic
Vlaams Radiokoor
Hervé Niquet, muzikale leiding

Marion Tassou, sopraan

Julien Libeer, piano

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.