Graindelavoix

Gesualdo: Responsoria voor de Goede Week
do 29
maart
  • do 29 mrt
    19:00 - 23:00
    marathonvoorstelling met 2 pauzes
    Sint-Machariuskerk
    Geweest

Programma

Dit concert vindt plaats in de Sint-Machariuskerk. Klik hier voor alle info. Omdat het een erg lange voorstelling betreft worden er twee pauzes ingelast. Er wordt ook een mobiele bar voorzien. 

 

19:00 - Start deel 1
20:00 - Pauze (ca. 20 min.)
20:25 - Start deel 2
21:25 - Pauze (ca. 20 min.)
21:50 - Start deel 3
23:00 - Einde
 

Carlo Gesualdo | Tenebrae Responsoria voor de Goede Week - 1611

Er wordt een korte pauze voorzien tussen deel 1 en 2

Het onvolprezen vocaal ensemble Graindelavoix presenteert het volledige corpus responsoria van de excentrieke componist Gesualdo in de Sint-Machariuskerk. 

Een vocale tour-de-force

Gesualdo publiceerde in 1611 de Responsoria, samen met een psalm en een hymne als één dramatisch werk en beschouwde de 27 responsoria zelf als zijn opus ultimum. De Responsoria van Gesualdo bestaan uit 9 antwoorden - voor Witte Donderdag, voor Goede Vrijdag en voor Stille Zaterdag, dus voor het Triduum Sacrum van de Goede Week.

 

Graindelavoix wil niet alleen tegemoet komen aan de madrigaleske aspecten van de cyclus, maar voegt daaraan de intensiteit van de mediterrane Settimana Santa toe.

 

Bovendien krijgt het project enkele buitenmenselijke dimensies: Graindelavoix gaat de uitdaging aan door de volledige cyclus Tenebrae Responsoria in één marathonconcert aan te bieden, niet alleen een vocale tour-de-force maar ook een die volledig beantwoordt aan de affectieve dynamiek van de Goede Week.

Uitvoerders

Graindelavoix

Björn Schmelzer, artistieke leiding

met Anne-Kathryn Olsen, Carine Tinney, Razek-François Bitar, Albert Riera, Andrés Miravete, Marius Peterson, Adrian Sîrbu, Arnout Malfliet

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring