Cappella Neapolitana

Napolitaanse Johannespassie
zo 25
maart

Programma

Alessandro Scarlatti | Stabat Mater, Napels, ca. 1723/24

Gaetano Veneziano | La Passione secondo Giovanni (Johannespassie), Napels, ca. 1685

In de passietijd zijn overal te lande de twee bekendste passies van Johann Sebastian Bach te horen. Dit seizoen gooien we het over een andere boeg en laten we u kennismaken met passiemuziek uit het barokke Napels.

Roberta Invernizzi en Sara Mingardo: stersolisten

De Cappella Neapolitana (vroegere naam : Cappella della Pietà de‘ Turchini) haalde al talrijke vergeten partituren van Napolitaanse barokcomponisten van onder het stof, en is dus de grote specialist ter zake.

 

Naast Venetië en Rome hoorde Napels tot de belangrijkste muzikale centra van Italië, met als meest gekende componist Alessandro Scarlatti. Van hem horen we het Stabat Mater, de klaagzang van Maria aan het kruis, met stersolisten Roberta Invernizzi en Sara Mingardo. De Johannespassie van Gaetano Veneziano is een echte ontdekking van dirigent Antonio Florio, te horen op de laatste nieuwe CD van zijn ensemble: de Cappella Neapolitana een erg modern klinkend meesterwerk van Scarlatti’s opvolger als maestro di cappella aan het koninklijke hof.

Toon je menselijke kant meer dan je kritische kant. Je zal meer genieten.
(Scarlatti)

Uitvoerders

Cappella Neapolitana

Antonio Florio, muzikale leiding

Ghislieri Choir

Roberta Invernizzi, sopraan

Sara Mingardo, mezzo

Raffaele Pè, Evangelista

Luca Cervoni, Christus

Marco Bussi, Pilatus

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.