Fidelio | voor scholen (1e tot 4e leerjaar)

Spannende opera op kindermaat
19 mrt
-
19 mrt
Data & tickets

Florestan is al twee jaar lang de gevangene van Pizarro. Florestan kan met zijn mooie stem de mensen laten dromen en net dat vindt Pizarro gevaarlijk... Maar Florestans geliefde Leonore heeft  een plan. Ze verkleedt zich als een jongen en verandert haar naam in Fidelio om zijn kerker te kunnen binnendringen.

Fidelio is een spannende bevrijdingsopera met een vleugje humor en een flinke dosis romantiek. En doordat de (jonge) toeschouwers tussen de spelers zitten, beleven ze de avonturen van Leonore van heel dichtbij.

Na de succesvolle sprookjesopera Prinses Turandot laten WALPURGIS en HETPALEIS jonge kinderen opnieuw kennismaken met een operaklassieker. Regisseur Judith Vindevogel koos dit keer voor Fidelio, de eerste en enige opera van Beethoven.

Dit concert speelt om 11:00 en om 14:00
Reserveren kan via educatie@debijloke.be of 09 323 61 00

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.