Fidelio (6+)

Spannende opera op kindermaat
zo 18
maart

Na de succesvolle sprookjesopera Prinses Turandot laten WALPURGIS en HETPALEIS jonge kinderen opnieuw kennismaken met een operaklassieker. 

spanning, humor én romantiek

Regisseur Judith Vindevogel koos dit keer voor Fidelio, de eerste en enige opera van Beethoven:

 

Florestan is al twee jaar lang de gevangene van Pizarro. Florestan kan met zijn mooie stem de mensen laten dromen en net dat vindt Pizarro gevaarlijk... Maar Florestans geliefde Leonore heeft een plan. Ze verkleedt zich als een jongen en verandert haar naam in Fidelio om zijn kerker te kunnen binnendringen. Fidelio is een spannende bevrijdingsopera met een vleugje humor en een flinke dosis romantiek. En doordat de (jonge) toeschouwers tussen de spelers zitten, beleven ze de avonturen van Leonore van heel dichtbij.

Uitvoerders

concept, libretto en regie Judith Vindevogel
muziek Ludwig von Beethoven
arrangementen Jago Moons
spel en zang Annelies Van Hijfte (sopraan), Astrid Stockman (sopraan), Kurt Gysen (bariton), Jago Moons (muzikant), Saïd Boumazoughe (film)


productie WALPURGIS
coproductie hetpaleis (BE), Théâtre de Saint-Quentin-en-Yvelines/Scène nationale (FR)
met de steun van de Vlaamse gemeenschap en Arcadi Île-de-France (FR) *

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.