Mary Halvorson 'Code Girl'

Nieuw project van de eigenzinnige gitariste
wo 14
maart

In geen tijd is Mary Halvorson uitgegroeid tot een van de gezichten van de New Yorkse avant-garde.

Werd ze een decennium geleden vooral gelinkt aan een van haar leermeesters, Marc Ribot, dan is ze intussen ontpopt tot een van de leidende en herkenbare muzikanten van haar generatie. Ze viel op naast kleppers als Anthony Braxton en Tom Rainey, en speelde met zowat alle zwaargewichten tussen Ingrid Laubrock en John Zorn.


De laatste jaren imponeerde ze met uiteenlopende bezettingen. Ze gaat clichés uit de weg en creëert haar eigen stijl, waarbij ze de klank van haar semi-akoestische gitaar subtiel vervormt met elektronische effecten.

Met de band Code Girl presenteert zij haar eigenzinnige songs, die veel ruimte bieden voor solo’s en improvisaties. Zangeres Amirtha Kidambi speelt een centrale rol in de groep. De overige leden scoren eveneens hoog in de Downbeat Critics Poll: trompettist Ambrose Akinmusire, contrabassist Michael Formanek en drummer Tomas Fujiwara.


Vuurwerk gegarandeerd.

Uitvoerders

Amirtha Kidambi, zang

Ambrose Akinmusire, trompet

Mary Halvorson, gitaar

Michael Formanek, contrabas

Tomas Fujiwara, drums

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.