B'Rock & René Jacobs

Schuberts kleine symfonie in C
za 10
maart

Programma

Franz Schubert | Symfonie nr. 1 , D 82 (1813) | Symfonie nr. 6, D 589 (1816)

Wolfgang Amadeus Mozart | Opera aria's

Schubert werd als orkestman ondergesneeuwd door Beethoven, maar is dat wel terecht?

Werken vol jeugdige vitaliteit en frisse ideeën

Terwijl Beethoven op zijn 21ste nog geen symfonie op zijn naam had staan, had Schubert er al zes. Het zijn prachtige werken vol jeugdige vitaliteit en frisse ideeën. Ze zijn weliswaar schatplichtig aan de classicistische traditie, en dat maakt het succesduo René Jacobs met B’Rock de uitvoerders bij uitstek.

Mozarts concertaria's waren meestal bedoeld voor welbepaalde zangers om hun vocale mogelijkheden tot hun recht te laten komen op een concert, of als alternatief voor een aria in een van zijn opera's. Meestal ging het om sopranen, een paar keer om een castraat. Die aria’s waren ,,precies op maat van de zangers gesneden, net zoals een goed ontworpen jurk”, zoals Mozart zelf noteerde in een brief van 1778. Concertaria’s waren enorm geliefd bij het achttiende-eeuwse concertpubliek.

Uitvoerders

B’Rock Orchestra

René Jacobs, muzikale leiding

Robin Johannsen - sopraan

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.