Filmconcert: Modern Times

Brussels Philharmonic olv Dirk Brossé
vr 2
maart
  • vr 2 mrt
    20:00
    Concertzaal

Programma

Modern Times (Charlie Chaplin, 1936) | film

Charlie Chaplin | originele score (gerestaureerde versie)

Het was Chaplin zelf die voor zijn laatste film de muziek componeerde. Net als deze iconische film blijft ze tot de verbeelding spreken. 

Met Modern Times (1936) zou Chaplin – onder druk door de opkomst van de ‘talkies’ – zijn laatste stille film afleveren. De prent, een commentaar op de industrialisering van de wereld, werd desondanks zijn grootste succes. De beelden van Chaplin die tussen de immense tandwielen van een fabrieksgevaarte terechtkomt zijn intussen legendarisch, net als het gevecht van de zwerver tegen de machines en de bureaucratie van de Verenigde Staten.

Het bekende zwerverstypetje dat Chaplin zo meesterlijk neerzette, denk maar aan de snor, bolhoed en het typische loopje, blijft intussen tot de verbeelding spreken. Zeker in deze pracht van een filmklassieker voor groot en klein, met herkenbare, hilarische maar ook erg ontroerende momenten, die vandaag misschien meer dan ooit tot nadenken stemmen. Het was Chaplin zelf die de muziek voor deze film componeerde, en die dus intussen met liefde en zorg werd gerestaureerd.

Uitvoerders

Brussels Philharmonic
Dirk Brossé, muzikale leiding

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.