Antwerp Symphony Orchestra & Louise Alder

Revolutie door de ogen van Rossini & Beethoven
vr 23
februari

Programma

Gioachino Rossini | Guillaume Tell (ouverture), Sopraanaria's uit diverse opera's, Semiramide (ouverture)

Ludwig van Beethoven | Symfonie nr. 3 in Es, opus 55, 'Eroica'

Met slechts negen symfonieën veroorzaakte Beethoven een revolutie in de orkestwereld.  Van alle klassieke symfonieën is de derde van Beethoven zonder tegenspraak de meest heroïsche.

Een heldhaftig programma

Onderdeel van:
Oorlog & revolutie

Met zijn symfonieën hielp Beethoven de symfonische vorm met grote schreden verder. Ze behoren dan ook zonder uitzondering tot het ijzeren repertoire. Van alle klassieke symfonieën is de derde van Beethoven de meest heroïsche. Daarop wijzen niet alleen de titel en de misplaatste opdracht aan Napoleon, maar ook de stampende openingsakkoorden, de ronkende melodieën, de majesteitelijke begrafenismars en de razend opwindende finale.

Op de eerste helft van dit heldhaftige programma plaatst Richard Egarr Beethovens ‘alter ego’ Rossini, wiens sprankelende opera’s minstens zo revolutionaire geluiden laten horen.

Rossini zou een groot componist geworden zijn als zijn leraar hem wat meer slaag zou hebben gegeven
Beethoven over Rossini

Uitvoerders

Antwerp Symphony Orchestra (voorheen deFilharmonie) | Richard Egarr, muzikale leiding | Louise Alder, sopraan

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.