Brecker/Liebman/Copland Quintet feat. Drew Gress & Joey Baron

Tweehonderd jaar ervaring, nul routine
za 21 mei 20:00 - 21:30
21 mei
20:00 - 21:30
  • 21 mei
    20:00 - 21:30
    Concertzaal
Samen zijn ze verantwoordelijk voor een gigantische collectieve discografie, die beweegt van traditie naar avant-garde en van compositie naar improvisatie. Deze supergroep heeft de techniek, ervaring en goesting om op zoek te gaan naar nieuwe expressievormen. Verwacht geen potje luie jazz van een paar veteranen op hun retour, maar de vinnige interactie van begeesterende kleppers die op hun best zijn als ze buiten de lijnen kunnen kleuren.

gratis miniconcert in het café na afloop

abo/reeks:
Jazz

Uitvoerders

Brecker/Liebman/Copland Quintet
Randy Brecker, trompet
Dave Liebman, sax
Marc Copland, piano
Drew Gress, contrabas
Joey Baron, drums

***

Gratis Berio Sequenza in het Café na afloop van dit concert
Alberto Cavallaro
Sequenza IXb voor saxSequenza IXb voor sax | Alberto Cavallaro 

In de reeks 360° Berio presenteert De Bijloke vijftien gratis miniconcerten. Jonge muzikanten brengen alle Sequenza’s van de Italiaanse postmoderne componist Luciano Berio. Deze concerten vinden plaats in het Café van het Muziekcentrum, na afloop van de zaalconcerten.

Klik hier voor meer info

Saxofonist Alberto Cavallaro (IT, 1995)

  • behaalde in 2016 zijn bachelordiploma magna cum laude aan het Fausto Torrefranca Conservatorium in Vibo Valentia (IT), behaalde in 2018 zijn diploma saxofoon en kamermuziek aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Cergy Pontoise (FR) en beëindigde zijn muziekstudies magna cum laude met de master in muzikale uitvoering aan het Conservatorium in Milaan (IT)
  • speelde mee in het Orchestra Antonio Vivaldi (IT) en in hedendaagse muziekensembles als Divertimento Ensemble (IT), Syntax Ensemble (IT) en Ars Nova Ensemble (FR)
  • is stichtend lid en artistiek co-directeur van het Duo Dubois (saxofoon en percussie), waarmee hij zich via samenwerkingen met hedendaagse componisten toewijdt aan de ontwikkeling van repertoire voor deze bezetting
  • is lid van de Ictus Academy (BE) onder leiding van Tom Pauwels
  • werkte in 2019 samen met artiest Giovanni Oberti aan de tentoonstelling ‘Specchi’ (IT)