Celebrating (with) Mozart

Galaconcert International Opera Academy
vr 17 december 20:00 - 21:30
17 december
20:00 - 21:30
  • 17 december
    20:00 - 21:30
    Concertzaal

Programma

Celebrating (with) Mozart

Twintig kaarsjes blazen onze buren van de International Opera Academy uit. Reden genoeg om een feestje te bouwen. Op het podium: masters, alumni en nieuwe lichting, en uit elke Mozart-opera minstens één muzieknummer. Trek je galakostuum maar strak.

De International Opera Academy, onze buur op de Bijlokesite, viert haar twintigste verjaardag met een jaar vertraging maar met een extra groot feest. 143 studenten uit 36 verschillende landen haalden al hun diploma aan de postgraduaatsopleiding voor operazangers en repetitoren. Elk jaar opnieuw komt een uiteenlopend repertoire aan bod, maar één componist krijgt toch altijd iets meer aandacht dan de andere: Mozart! Hij geldt als medicijn voor de jonge operazanger, zijn noten zalven elke stem. ‘Celebrating (with) Mozart’ wordt een uniek galaconcert waarin muziek zal klinken uit de 23 opera’s die Mozart componeerde. Studenten, alumni (onder wie Ana Quintans) en masters van de International Opera Academy (onder wie Dietrich Henschel) delen het podium met het Belgian National Orchestra en de jonge Italiaanse dirigent Pietro Rizzo. Twee keer feest!

IOA biedt ook een VIP-arrangement aan. Klik hier voor meer info

 

Uitvoerders

Julie Gebhart, sopraan
Ana Quintans, sopraan
Kiup Lee, tenor
Dietrich Henschel, bariton
Tijl Faveyts, bas

Studenten van de International Opera Academy

Wolfgang Gruber (regisseur)

Nationaal Orkest van België
Pietro Rizzo, dirigent

‘Dit is een kantelmoment’

Sopraan Ana Quintans over 20 jaar International Opera Academy Van grote opera’s tot de ‘Mattheuspassie’, van het klassieke lied tot gewaagd hedendaags: de Portugese sopraan Ana Quintans kan het allema…