za 14 november 14:00 en 16:00
BIG BANG FESTIVAL

HUSH

Een nieuw componistenportret over Henry Purcell (6+)
14 november
14:00 en 16:00

Programma

HUSH
Henry's dream machine
Een nieuw componistenportret over Henry Purcell voor kinderen vanaf 6 jaar
Vanaf 6 jaar

Zonzo Compagnie verovert de wereld met een reeks voorstellingen rond het creatieve universum van een markante componist. Bach, Miles Davis, Thelonious Monk, Luciano Berio en John Cage passeerden al de revue. De Engelse barokcomponist Henry Purcell is de volgende in de rij. Via een miniatuurversie van een oud theater duiken we de wereld van Henry Purcell in. Terwijl Henry als luchtgeest het spektakel gadeslaat, zet een zangeres de poorten naar de verbeelding open.

Ze neemt je mee in droombeelden of 'masks' die Purcell creëerde voor het theater. Shakespeares 'Midzomernachtsdroom' en 'De storm' zijn niet ver, King Arthur is van de partij en ook Queen Mary's muziek is te horen, tot HUSH weerklinkt en we het zwijgen worden opgelegd. Een accordeonist en een luitist laten de muziek van Purcell schitteren in unieke arrangementen. Met melodieën en akkoorden begeleiden ze je op de ondoorgrondelijke paden van een wonderlijke componist. Een Belgisch-Canadees team zet alle multimediale middelen in om Henry's magische universum weer te geven.

EXTRA!

Voorafgaand aan de voorstelling van Hush kan je om 13u15 & 15u15 in de tuin van Muziekcentrum De Bijloke 'De dans van de Quetzalcóatl' bijwonen. Voor deze muzikale parade gaan de Gentse Ledebirds aan de slag met de Mexicaanse muzikant Israel Alonso. Hij dompelt publiek, kinderen en spelers onder in de traditie van de 'Día de Muertos' (Dag van de Doden), een Mexicaans feest ter herdenking van de doden. Maar niet getreurd, want voor de Mexicanen is de dood niet iets dat gevreesd moet worden maar net uitbundig gevierd! In samenwerking met MetX. (Bij hevig regenweer gaat 'De dans van de Quetzalcóatl' niet door.)

Uitvoerders

LIESELOT DE WILDE of JULIE CALBETE sopraan
ANNE NIEPOLD accordeon
JAN VAN OUTRYVE luit
HENRY PURCELL (arrangementen Jan Van Outryve en Anne Niepold) muziek
SHAKESPEARE/DRYDEN/TATE (bewerkingen Mélanie Dumont en Wouter Van Looy) teksten
WOUTER VAN LOOY regie & decor
NELE FACK video
JOHANNA TRUDZINSKI kostuums
JO THIELEMANS sound design
STIJN DEMEULENAERE extra opnames
MÉLANIE DUMONT dramaturgie
MARCELLE HUDON advies visueel concept
SASCHA VAN RIEL advies decor
ARTHUR DE VUYST & HANS RIGOUTS techniek

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Les Festivals de Wallonie, Opéra de Lille, Concertgebouw Brugge en Het Laatste Bedrijf. Met de steun van La Maison qui Chante, Vlaanderen, het cultureel samenwerkingsakkoord Vlaanderen-Québec, het cultureel samenwerkingsakkoord Vlaamse Gemeenschap-Franse Gemeenschap en het Creative Europe programma van de Europese Unie. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, en Gallop Tax Shelter.